Модель призначена для приготування меленої або фасованого за чалдах кави. Крім еспресо, реалізована можливість приготування капучіно та лате-маккьято. Пристрій може похвалитися спеціальним відділенням для молока, а також фірмовою системою Autocappuccino і попереднім підігрівом чашок. Корпус кавомашинки виготовлений з нержавіючої сталі. Резервуар для води і лоток для крапель знімні.
Відносно недорога і зручна у використанні модель, яка з однаковим успіхом може використовувати мелений і фасований по чалдах кави. De'longhi ECP 33.21 під час приготування напою подає пар під тиском 15 бар, що вважається найбільш оптимальним варіантом для розкриття всіх смакових і ароматичних якостей сорти кави та отримання справжнього еспресо. Але при цьому пристрій належить до ручних моделей, тобто набрати кави в ріжок, закріпити його і очистити після приготування напою користувачеві доведеться самостійно. З додаткових функцій виробником передбачена система підігріву чашок і можливість приготування двох порцій напою за один цикл.
Ріжкова кавоварка підійде для установки вдома або в офісі. Для приготування напою в кавомашині ріжкового типу, на відміну від автоматичної, потрібні мелені зерна, оскільки в моделях немає вбудованої кавомолки. Для пресування кави додатково купується темпер. Порівняно з автоматичним обладнанням, кавоварки ріжкового типу вимагають більше місця і важкі в транспортуванні. Щоб приготувати капучіно або лате, придбайте пристрої з капучинатором. Він збиває молоко і додає його в напій.
Є дві версії походження назви кавоварок ріжкового типу. Перший варіант передбачає переклад з італійської «es pressa» («поспіх») – кава в машині готується за півхвилини. Інший пов'язаний з особливостями приготування: замість фільтрів, мелені зерна додають в ріжок і пресують. Оскільки обладнання готує еспресо, його також називають еспресо-кавоварки.
Чим особливі ручні кавоварки
Пара проходить через каву і фільтр, звільняючи аромат мелених зерен. Насичений смак напою досягається за температури чашечки +40 С.
Вирішивши купити ріжкову кавоварку, зверніть увагу на матеріал ріжка: метал або пластик. В металевому ріжку напій максимально прогрівається і виходить густим. Пластикове виріб створює водянистий кислий кави світлого кольору.
Враховуйте показники потужності: тиск помпи має бути не менше 15 бар, в ріжку – 9 бар. Ці показники характерні для моделей з потужністю від 1000 Вт. Якщо потужність менше 1000 Вт, тиску (4 бар) недостатньо для приготування якісної кави.
Для отримання міцного напою не потрібна кипляча вода – досить температури 95 градусів.
Інші можливості:
Капучинатор для приготування кави з пінкою.
Завантаження фасованого кавою, щоб не чистити ріжок від гущі.
Magazilla - крупнейший каталог описаний и цен на кавоварки й кавомашини. Ми не продаємо і не доставляємо товари, а допомагаємо користувачам підібрати потрібну модель і купити кавоварка в Києві в інтернет-магазині за найкращою ціною. Більше 1000 магазинів надають нам інформацію про наявність товарів і ціни на кавоварки й кавомашини. До послуг користувачів зручний підбір техніки за параметрами, сервіс порівняння, універсальний пошук за назвою, докладні описи і характеристики, відгуки користувачів, фото/відео галереї товарів, корисні посилання та інструкції. У системі представлені інтернет-магазини всіх регіонів України: Київ, Донецьк, Миколаїв, Запоріжжя, Вінниця, Черкаси, Ужгород, Харків, Чернігів, Дніпро, Луцьк, Львів, Чернівці, Одеса, Луганськ, Рівне, Хмельницький, Сімферополь, Херсон, Івано-Франківськ, Полтава, Кіровоград, Суми, Житомир, Тернопіль та інші міста. Передрук будь-яких матеріалів тільки за письмовою згодою редакції.